Υπάλληλος Επεξεργασίας και Τυποποίησης Ελαιολάδου

Η ελαιουργία είναι μια από τις αρχαιότερες γεωργικές βιομηχανίες. Κοιτίδα της είναι οι χώρες της Εγγύς Ανατολής, η Αίγυπτος και γενικά οι χώρες της λεκάνης της Μεσογείου, όπου το ελαιόδεντρο αυτοφύεται και καλλιεργείται από τους προϊστορικούς ακόμα χρόνους. Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναλύονται θέματα που αφορούν εισαγωγικά στοιχεία για την ελιά καθώς και για την καλλιέργειά της. Επιπλέον, αναλύονται θέματα σχετικά με το ελαιόλαδο, τις κατηγορίες του, την τυποποίηση και τη συσκευασία του. Τέλος, το πρόγραμμα αναλύει την έννοια της ποιότητας, η οποία παίζει ίσως το σημαντικότερο ρόλο ως παράγοντας ανάπτυξης και παράσχει στους εκπαιδευόμενους τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων.