Πρώτες Βοήθειες

Πρώτες Βοήθειες ονομάζεται η βοήθεια που παρέχεται σε έναν άνθρωπο που πάσχει από μια αιφνίδια ασθένεια ή έναν ξαφνικό τραυματισμό, με σκοπό τη διατήρηση της ζωής, την πρόληψη της κατάστασης από την επιδείνωση ή/και την ανάρρωση. Οι πρώτες βοήθειες παρέχονται από επαγγελματίες, αλλά πολλοί άνθρωποι εκπαιδεύονται στην παροχή των βασικών πρώτων βοηθειών. Στο συγκεκριμένο μάθημα αναλύονται θέματα που αφορούν παθολογικά περιστατικά καθώς και μη παθολογικά περιστατικά που χρήζουν, όμως, παροχή πρώτων βοηθειών.

Εκπαίδευση Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με χρήση Ψυχομετρικών Εργαλείων

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Σε Οποιονδήποτε έχει τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της Συμβουλευτικής
  • Σε επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου γνώσεις στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
  • Σε εκείνους που εξετάζουν δυνατότητες σταδιοδρομίας σε θέσεις που αφορούν στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας σε Εφήβους, Νέους και Ενήλικες, όπως πτυχιούχους Ψυχολογίας ή Φ.Π.Ψ. με ειδίκευση στην Ψυχολογία ή την Παιδαγωγική, Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Παιδαγωγικής, Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνιολογίας, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Κοινωνικής Διοίκησης, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Οικονομικών Επιστημών, Εκπαιδευτικούς και Εκπαιδευτές Ενηλίκων, καθώς και εργαζόμενους σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και Φροντιστήρια

Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας (Security)

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι να προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις, θεωρητικές και πρακτικές, ώστε οι συμμετέχοντες να προετοιμαστούν για τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας για την απόκτηση της άδειας προσωπικού ασφαλείας. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη μέθοδο της σύγχρονης τηλεκατάρτισης-on line μαθήματα-και είναι διάρκειας 105 ωρών.

Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων

Εκπαίδευση προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων / Υγιεινή και Ασφάλεια τροφίμων για τις επιχειρήσεις (ΕΦΕΤ)

Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία (ΥΑ 14708/10-08-2007 και ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007) οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή, την επεξεργασία, τη μεταφορά και την πώληση τροφίμων έχουν την υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό αναλόγως λόγω της καθημερινής επαφής με τα τρόφιμα.

Τεχνικός Ασφαλείας Β' Κατηγορίας

Τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες, ως αποτέλεσμα δύσκολων ή και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας, λαθών και παραλείψεων, έχουν εκτός από ατομικό και οικογενειακό, σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Μεγάλο μέρος του οικονομικού κόστους επιβαρύνει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που ήδη στην εποχή μας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Επιπρόσθετα, η εθνική οικονομία και οι επιχειρήσεις χάνουν υγιείς, κατάλληλα εκπαιδευμένους και έμπειρους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της χώρας. 

Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αναλύονται θέματα σχετικά με την επιμόρφωση τεχνικού ασφάλειας, για επιχειρήσεις Β' κατηγορίας (μεσαίας) επικινδυνότητας.

Τεχνικός Ασφαλείας Γ' Κατηγορίας

Τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες, ως αποτέλεσμα δύσκολων ή και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας, λαθών και παραλείψεων, έχουν εκτός από ατομικό και οικογενειακό, σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Μεγάλο μέρος του οικονομικού κόστους επιβαρύνει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που ήδη στην εποχή μας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Επιπρόσθετα, η εθνική οικονομία και οι επιχειρήσεις χάνουν υγιείς, κατάλληλα εκπαιδευμένους και έμπειρους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της χώρας. 

Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αναλύονται θέματα σχετικά με την επιμόρφωση τεχνικού ασφάλειας, για επιχειρήσεις Γ' κατηγορίας (χαμηλής) επικινδυνότητας.